День Соборності України

Студенти 108-е групи спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 206-л групи спеціальності «Металургія» Машинобудівного коледжу СумДУ з викладачами фахових дисциплін Тетяною Очковою, Лідією Скороходовою та Оксаною Якущенко відвідали виставку, створену Українським інститутом національної пам’яті, наразі презентовано облдержадміністрацією до Дня Соборності України у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Свято Соборності – день єднання українських земель та утвердження їх неподільності, набуває особливого значення та звучання сьогодні, коли територіальну цілісність доводиться боронити зі зброєю в руках.

«Дуже символічно, що ми відкриваємо і презентуємо цю виставку саме сьогодні в День Соборності України, – зазначив заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Харченко. – Виставка якраз і присвячена тим воякам, які здобували Українську державність, боролись за неї, і звичайно, сучасним воїнам, які захищають нашу територію на сході України. Виставка дуже детальна, інформативна, багата на історичний матеріал. На мій погляд, вона – одна з найкращих виставок, підготовлених Українським інститутом національної пам’яті».

Екскурсію для студентів провів кандидат історичних наук, краєзнавець Микола Михайліченко.

«Ми ознайомилися з документи, світлинами, картами, що дають розгорнуту інформацію про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині», – ділиться враженнями студентка 108-е групи Анна Курган.

Студенти Машинобудівного коледжу мали можливість зробити селфі у військовому одязі.