Пам’ятка студенту, який проживає в гуртожитку

У кожного є час для самопідготовки. Використовуйте його продумано та раціонально. Продуктивність твоєї праці забезпечує її продумана організація.

Пам’ятай!

Навчання – це складна і напружена розумова праця, яка вимагає від людини серйозних вольових зусиль і організованості. Результати цієї праці залежать тільки від тебе, твого бажання і вміння вчитися.

Готуватись до занять краще в спокійній обстановці, адже умовою успішного навчання є довга, безперервна і активна увага.

Налаштуй себе на засвоєння нових знань, завжди шукай у них щось корисне для себе. Кожний предмет робить тебе більш освіченим та цікавим для оточуючих.

Намагайся виховувати в собі уміння бути уважним, робити перерву на 5-10 хвилин через кожні 50-60 хвилин. Але в жодному разі не відпочивай, граючи на комп’ютері чи дивлячись телевізор. У цьому випадку ні твої очі, ні твій розум не відпочивають.

Виробляй у себе послідовність і систематичність. Ніколи не берися за наступне завдання, не засвоївши попереднього. При підготовці домашнього завдання намагайся чергувати предмети природничо-математичного циклу з гуманітарними.

Вчи матеріал так, як тобі більш зручно: вголос чи про себе. Якщо сусід по кімнаті не зайнятий справами, попроси його перевірити твої знання (перекажи текст, дай відповіді на запитання).

Якщо в тебе є вільний час і маєш можливість, намагайся готувати домашні завдання за кілька днів до заняття, напередодні остаточно повторивши.

При підготовці до заняття ти повинен навчитися вірно розраховувати час та власні сили. Впевненість студентам допомагає, а самовпевненість, звичайно, підводить!

Ніколи не відкладай вивчення предметів на потім! Якщо в тебе щось не виходить при підготовці завдання, прочитай ще раз теорію в підручнику і конспекті вдумливо, порадься з одногрупником, підійди до викладача на консультацію або відпочинь декілька хвилин і зроби ще одну спробу.

Пам’ятай, списане завдання залишає 0% інформації і 0% розуміння матеріалу. Цим ти обманюєш не викладача, а ошукуєш себе!

Бажаємо наснаги, успіхів і радості навчання!