Підготовка до ЗНО

Послідовність підготовки до ЗНО

Розробіть план підготовки до ЗНО: визначте обсяг роботи на кожний день, тиждень. Заплануйте, коли саме ви вивчатимете той чи інший розділ, ту чи іншу тему. Психологи радять розпочинати з найцікавішої теми – це допоможе швидко звикнути до режиму роботи.

Після кожної години занять обов’язково робіть перерву на 10 хвилин. А після 2-3 години можна перепочити вже півгодини, наприклад, поїсти, вийти на свіже повітря тощо. Через 3-4 години відпочивайте не менше 2 годин. Напередодні складання ЗНО добре виспіться та відпочиньте.

Заздалегідь підготуйте все необхідне в день тестування: одяг, документи (паспорт, свідоцтво про народження), дві чорні гелеві ручки, годинник, негазовану воду в прозорій пляшці.

Засвоєння та систематизація навчального матеріалу

Задля того, щоб швидше та легше засвоїти велику кількість фактологічного матеріалу, складіть план, намалюйте схему або напишіть конспект, доберіть приклади з практики. Якщо є потреба, зверніться за допомогою до батьків.

Випишіть основні дати, визначення, формули тощо на окремий аркуш та прикріпіть його туди, куди найчастіше спрямований ваш погляд.

Намагайтеся зрозуміти нову інформацію, а не запам’ятати суто механічно.

Не вивчайте новий матеріал суто перед іспитом, аби не забути раніше засвоєне. За два тижня до тестування займайтеся суто повторенням та закріпленням вивченого матеріалу.

Попросіть когось із рідних або друзів послухати ваші відповіді на найскладніші питання, аби перевірити рівень засвоєння інформації.

Обов’язково прагніть до хорошого результату. Не налаштовуйтеся на те, що не можете впоратися із якимось завданням. Вірте у власні сили.