Переможців конкурсу «Я – журналіст» нагородили в Києві

У Національній спілці журналістів нагородили переможців десятого всеукраїнського конкурсу творчих робіт – «Я – журналіст!» За призові місця змагалися чотириста сорок шість учасників з усіх областей.

Сумщину представляли і студенти Машинобудівного коледжу Сумського державного університету у номінаціях: «Цікаве – поряд» (студентка 313-ж групи Анастасія Волк та студент 313-ж групи Мирослав Деревянко), «Мій коледж – найкращий» (студентка 308-е групи Аліна Худенко та студент 313-ж групи Мирослав Деревянко).

«Я зараз неймовірно щаслива, я вперше беру участь у цьому конкурсі. Готувала матеріал близько місяця. Особливість конкурсу в тому, що треба не тільки конкурсну роботу підготувати, а ще й написати есе «Чому я хочу стати журналістом». Найскладнішим було підготувати матеріал, адже це дуже затратно по часу і морально важко було пропустити всю історію через себе. Дякую за підтримку – викладачеві Наталії Пономаренко», – говорить Анастасія Волк, студентка спеціальності 061 Журналістика Машинобудівного коледжу СумДУ.

У спілці журналістів України такі починання всіляко заоохочуть не лише призами, – учасники отримали поради щодо реальних складнощів в опануванні такої відповідальної професії. Своїм баченням майбутнього цієї сфери поділився відомий журналіст Сергій Томлієнко.

Цього року засновники конкурсу радіють: їм вдалося зібрати однакову кількість робіт з Луганської та Львівської областей, а це означає, що такі заходи набирають популярності тепер по всій країни. Лідери в галузі журналістики кажуть, зміцнити єдність українців можливо, зокрема, і через підтримку майбутніх спеціалістів.

***

Пропав мій хист та зникла ліра