Подорож до медіаграмотної країни

96 натхненних учасників із 10 ЗВО України та чарівна природа чернігівських соснових лісів вітали Зимову школу з медіаграмотності проєкту «Вивчай та розрізняй інфо-медійна грамотність».

Метою проєкту є надати українській молоді навичок критичного сприйняття інформації (КСІ) необхідних для того, аби бути добре поінформованим, вимогливим та активним громадянином, здатним протистояти маніпулятивним технологіям та дезінформації.

Однією з учасниць проєкту за результатами конкурсу завдань стала викладачка філологічних дисциплін Машинобудівного коледжу СумДУ Наталія Пономаренко.

Кожний день був насичений теоретичним матеріалом та практичними завданнями, ігровими калейдоскопами та творчими майстернями.

«Зимова школа з медіаграмотності від Ради міжнародних наукових досліджень IREX залишила гарні і теплі спогади про душевну атмосферу, про продуману до дрібниць організацію всіх заходів, про комфортні умови проживання в екологічному куточку на Чернігівщині СПА-комплексі «ШишкіNN» та найголовніше, про чудових тренерів Зимової школи, які щиро і професійно ділилися з учасниками своїм досвідом та методичними секретами інтеграції навичок критичного сприйняття інформації у навчальні програми підготовки майбутніх вчителів», – ділиться враженнями Наталія Пономаренко.