Жінки в науці: погляд машівців

А ви знали, що в Україні частка жінок у науці майже вдвічі більша, ніж в середньому у світі? 11 лютого відзначається молоде, але важливе свято –  Міжнародний день жінок і дівчаток у науці. Воно було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 2016 році з метою забезпечення повного й рівного доступу до науки для жінок і дівчаток і їхньої участі в ній.

Викладачі Ірина Хроленко та Валентина Лобова запропонували долучитися до Всеукраїнського конкурсу «Жінки в науці», що проводився на платформі «На урок», щоб дізнатися про видатні наукові відкриття, зроблені жінками, та з’ясувати, чому гендерні стереотипи шкодять як розвиткові науки, так і всього суспільства загалом.

Серед учасників гідно представлені й студенти коледжу:

І місце – Максим Головчак, Артем Шевельов, Діана Петренко, Діана Бербушенко, Тетяна Маринич, Анна Шевченко, Богдан Боклаг.

ІІ місце – Ліза Римар, Крістіна Мазуренко, Софія Фрол, Діана Харченко.

ІІІ місце – Ірина Іванова, Ксенія Кавчуга, Анна Пільгуй.

Гідно пройшовши випробування конкурсу, студенти дійшли висновку, що незважаючи на перешкоди, жінки від 300-х років нашої ери і до сьогодення своєю працею доводять, що жінка може все!

Якщо ви – дівчинка, дівчина, жінка, неважливо, звідки, неважливо, скільки вам років, і ваше серце лежить до науки – не бійтеся, ідіть туди сміливо, адже ніщо не зупинить жінку, яка готова працювати й робити наукові відкриття!

 Валентина ЛОБОВА

Залишити відповідь