Ми існуємо, бо пам’ятаємо…

Остання субота листопада – День вшанування пам‘яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років, мільйонів загиблих у результаті штучного голоду селян України, знищених сталінським режимом.
25 листопада студенти-програмісти першого курсу долучився до заходів, присвячених Дню пам’яті жертв Голодомору.
Керівник групи Яна Коломієць організувала годину пам’яті та скорботи “Де б ти не був – вшануй померлих”: обговорювали причини Голодомору, будували паралелі терору Сталіна та путіна, які використовували голод як метод придушення свободи. Згадували свідчення азовців, яких морили голодом у полоні, намагаючись зламати дух.
А 26 листопада о 16-й годині машівці приєднаються до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».
«У нинішній війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у XX столітті та Путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо», – розповідає першокурсникам Яна Коломієць.

Залишити відповідь