Як не потрапити на інформаційну міну: училися майбутні програмісти та журналісти

Сучасна українська освіта вимагає від ЗФПО підготовки фахівців, які будуть конкуренто здатними на ринку праці та матимуть високий рівень всебічно розвиненого фахівця, спроможного вирішувати складні професійні питання. Прикладом інструмента, який забезпечує один із шляхів вирішення цієї проблеми, є інтерактивний сервіс «Team-up ІТЖУА», розроблений викладачами трьох спеціальностей: 061 Журналістика, 076 Підприємство, торгівля та біржова діяльність, 122 Комп’ютерні науки.

Одним із напрямків є інфомедійна грамотність. 22 листопада доктор філософії, викладач вищої категорії, голова циклової комісії спеціальностей 061 Журналістика і 186 Видавництво та поліграфія МФК СумДУ Наталія Пономаренко провела лекцію-тренінг “Як не наступити на інформаційну міну в час війни” для майбутніх журналістів та програмістів.

Під час заходу Наталія Пономаренко розповіла молодим «акулам пера» та «майстрам програмування» про особливості ведення сьогодні інформаційної війни, про наші перемоги та поразки. Присутні зіграли у гру «Правда чи фейк», дізналися про репрезентативність соціологічних досліджень, проаналізували пресреліз, наповнений фейками. Спікерка розповіла про проєкт «Мова та акули пера», новотвори воєнного часу, особливості вживання мови ворожнечі; здобувачі освіти долучилися до мовного аналізу медіатекстів воєнної тематики.

На зустріч, окрім здобувачів освіти, завітали викладачі обох спеціальностей. «Зараз ми – українці – як ніхто знаємо і відчуваємо на собі наслідки російської дезінформації та пропаганди. Тому активно вдосконалюємо наше мистецтво відповідей на фейки та з кожним днем вчимось краще розрізняти правду від маніпуляцій», – коментує голова ЦК Анна Ровна.

Загалом захід пройшов жваво: студенти активно комунікували зі лекторкою, запитували та долучалися до розмови.

Залишити відповідь