Студенти-журналісти відвідали з екскурсією обласну телерадіокомпанію

18 листопада 2022 року для студентів спеціальності 061 Журналістика Машинобудівного фахового коледжу СумДУ провели екскурсію на телерадіокомпанії “Відікон” відповідно до плану тижня циклової комісії.

Ініціатор заходу – викладач коледжу Оксана Загорулько.

Журналістка ТРК Валерія Барикіна  розповіла майбутнім журналістам про всі тонкощі роботи звукорежисерів, операторів, дикторів та всіх тих людей, які мають стосунок до створення улюблених усіма радіопередач на «Діва-радіо». Також студенти побували в самому серці радіокомпанії, у спеціальній кімнаті, де зберігається архів радіопередач, що були в ефірі в різні періоди існування обласного радіо.

Потім студенти відвідали телестудію, де проходять записи телепередач. Працівники ТРК показали свою роботу в дії. Завдяки нагоді випробувати свої вміння деякі зі студентів змогли відчути, як за лічені хвилини може змінюватися їхній голос.

«Коли ми прийшли до студії, де знімають новини, зустріли багато цікавого та нового для себе. Особисто мене завжди цікавило, як ведучі так вправно володіють текстом, як вони вивчають кожного дня різні новини, але тепер я знаю, що для читання новин є спеціальне обладнання, насичене  крутими функціями. Потім ми відвідали гримерку, у якій ведучі не наводять красу, та готуються до зйомок», – ділиться враженнями Ольга Поліщук.

Майбутні акули пера побували в амплуа ведучого новин, спробувавши начитувати найцікавіше та найактуальніше з життя Сумщини. Особливу подяку заслуговує колектив ТРК Відікон за теплий прийом та організовану чудову й насичену екскурсію! «Сподіваємось, сьогодні хтось прийняв для себе доленосне рішення щодо майбутньої кар’єри», – упевнена гендиректорка телеканалу Наталія Братушка.

https://drive.google.com/file/d/1ah6juB3q29ybHZJ7wuV-V_znbugyPxNJ/view?usp=sharing

Залишити відповідь