Тиждень спеціальностей 186 та 061 за правилом трьох М: медійний, мистецький, міжколеджний!

 З 14 листопада по 21 листопада 2022 року відповідно до плану роботи Відокремленого структурного підрозділу «Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету» проходив тиждень спеціальностей 186 Видавництво та поліграфія та 061 Журналістика.

7 листопада в КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» стартував тиждень професорських годин, присвячений Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку, який щорічно відзначаємо 10 листопада. 11 листопада студентам і викладачам кафедри соціально-економічних дисциплін випала нагода долучитися до професорської години з науковцем-фахівцем, авторкою навчальних видань, практиком, унікальним майстром слова та пера Наталією Пономаренко, головою циклової комісії викладачів спеціальностей 061 Журналістика та 186 Видавництво та поліграфія ВСП «МФК СумДУ» Предметом розмови стала досить актуальну в реаліях сьогодення тема – «Журналістика через оптику війни: виклики та нові сенси». Детальніше про захід за покликанням: https://mk.sumdu.edu.ua/?p=3862.

15 листопада 2022 року студенти Машинобудівного фахового коледжу спеціальності 061 «Журналістика» мали нагоду зустрітися з Сергієм Щербаковим на онлайн-конференції. Сергій – власник маркетингового агентства Shcherbakov SMM Agency, автор шести книг-бестселерів про маркетинг, бізнес і таргетовану рекламу. Інтерв’ювала зустріч викладачка коледжу Ірина Вірченко, проте кожен охочий міг поставити своє запитання. Детальніше про захід за покликанням: https://mk.sumdu.edu.ua/?p=3857.

16 листопада – День працівниківв радіо, телебачення та зв’язку. У цей день студенти-першокурсники спеціальності 061 Журналістика МФК СумДУ відвідали головний офіс Телерадіокомпанії ВІДІКОН. Майбутні акули пера побували в амплуа ведучого новин, спробувавши начитувати найцікавіше та найактуальніше з життя Сумщини. Особливу подяку заслуговує колектив ТРК Відікон за теплий прийом й організовану чудову й допитливу екскурсію! «Сподіваємось, сьогодні хтось прийняв для себе доленосне рішення щодо майбутньої кар’єри», – упевнена гендиректорка телеканалу Наталія Братушка.

17 листопада цьогорічний випуск альманаху «Мова єднання. Сила історій» нарешті побачив світ! Тема цього видання була продиктована обставинами – війну неможливо оминути. На жаль, через перебої зв’язку презентація альманаху переноситься, але Ви можете переглянути електронний варіант та відеокаталог творів, які увійшли до альманаху за покликанням :  https://cutt.ly/VMQwUqK. Відзначимо, що цього року ми розширили географію авторів: до Сумщини долучилася Чернігівщина та Вінничина. Редакційна колегія видання – члени гуртка «Культуромовна особистість журналіста» (керівник – Наталія Пономаренко). Отримайте естетичну насолоду від читання літературних витворів!

18 листопада усіх охочих запросили до перегляду екранізації фрагменту відомої та актуальної п’єси “Мина Мазайло” (за мотивами твору Миколи Куліша).  У головних ролях  – члени гуртка “Виразне читання”, керівником якого є Світлана Гуржій, студенти-другокурсники спеціальності 122 Комп’ютерні науки. Покликання на екранізацію внизу екрану:

Протягом тижня спеціальностей здобувачі освіти, які підкорюють сферу журналістики та поліграфії, випробовували власні сили в різних олімпіадах та конкурсах:  Міжнародний марафон з української мови, олімпіада з української мови (платформа “На урок” та «Всеосвіта»), інтернет-конкурс «Мова моєї країни» (платформа “На урок”).

Вітаємо переможницю та призерів, їхніх наставників!

Вам стало цікаво, як це відбувається? Приєднуйтесь до коледжної родини та підписуйтеся на нас у соціальних мережах!

Залишити відповідь