Українська та англійська: компаративний погляд машівців

«Наша мова – то є одежа нашого духу…»

Панас Мирний

Здається, що кожна людина хотіла б бути успішною та щасливою в бізнесі. А в цьому випадку знову ж таки може допомогти знання іноземної мови. Адже це додаткові знання; фахівця, який володіє іноземною мовою роботодавці охоче беруть на службу. Утім, і це не саме головне. Основний момент – це можливість зануритися у світ загадкового і незбагненного, це можливість спілкування з людьми і з іншим пластом світогляду і ментальності. До дня української мови і писемності викладачі англійської мови Галина Безматна, Ольга Бершадська та Тетяна Косова організували інтерактивний захід «Українська та англійська лінгвістика», у ході якого студенти 108-е та 110-і груп презентували англійською цікаві факти про українську мову, дослідили особливості використання іншомовних слів, принципи словотворення.

Між презентація наукових розвідок студенти долучалися до конкурсів та змагань, завдання яких стосувалося свята української писемності та мови, особливостей української мови, історії розвитку мови загалом, впливу англійської на наповнення українського словника.

«Наші студенти приємно здивували нас, викладачів, своїми надзвичайними знаннями в послуговуванні іншомовними словами в різних сферах життя та майстерністю словотворення», – ділиться враженнями викладач Галина Безматна..

Для розширення знань про Україну та українську мову першокурсникам надали можливість пройти гугл-квіз «Interesting facts about Ukrainian in English».

 І хоча наші зустрічі поки що віртуальні, але ж у нас ще все попереду! А знання про рідну мову зміцнюють наш дух!

Залишити відповідь