Коли світ на межі змін: засідання ОМО методистів ЗФПО Сумщини

25 вересня 2022 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання закладів ФПО Сумщини.

Засідання розпочалося з вшанування пам’яті директора МФК СумДУ Миколи Антикова.

Методист базового коледжу Наталія Комар зазначила, що невід’ємною складовою організації освітнього процесу в коледжі є цілісна система методичної роботи, яка забезпечує умови для постійного вдосконалення фахової майстерності педагогічних працівників через упровадження в освітній процес сучасних освітніх технологій.

Ольга Титаренко, начальник відділу координації діяльності закладів освіти Департаменту освіти і науки СОДА розповіла про особливості атестації педагогічних працівників у 2022/2023 н.р.

Наталія Пономаренко, доктор філософії, викладач МФК СумДУ, медіатренер провела майстерку «Як не підірватися на інформаційній міні в час війни». «Медіаграмотність, її впровадження актуальні у будь-який час. Але за умов війни, причому війни як фізичної, так й інформаційної, треба вміти розрізняти дезінформацію, протистояти їй, а також учити цьому інших», – ділиться враженнями методист Сумського методичного коледжу Тетяна Пономаренко.

Яна Коломієць, психолог МФК СумДУ, підхопила розмову, поділившись порадами, як зберегти свій спокій та врівноваження. «Страшні реалії повномасштабної війни вплинули на кожного з нас. Смерть близьких, руйнування рідної домівки, окупація українських територій, бомбардування та обстріли, – усе це виснажує внутрішні ресурси людини, руйнує її психіку. Але якщо дорослі мають сформовані захисні механізми, то для дітей втрата відчуття безпеки, стабільності, впевненості у завтрашньому дні стала причиною сильного стресу, тривале перебування в якому може призвести до важких наслідків. Саме тому першочерговим завданням батьків, освітянської спільноти на сьогоднішній день є надання невідкладної допомоги та психологічної підтримки дітям, що дозволить їм впоратися зі стресом від війни, а також попередить виникнення більш складних проблем», – рефлексує лектор.

Тримаймо освітній фронт!

Залишити відповідь