Відбулася «Міжнародна літня школа молодих журналістів»: участь машівців-журналістів

7–9 червня 2022 року в режимі онлайн пройшли заняття Міжнародної літньої школи молодих журналістів, організована кафедрою журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки.

«Учнями» школи стали учні ЗЗСО, випускників, студентів спеціальності «Журналістика», журналістів зі всієї України.

Протягом трьох насиченого навчання дізналися про роботу журналіста в умовах війни; навчилися розвінчувати фейки та викривати маніпуляції з боку росії; ознайомилися з багатоаспектністю діяльності медіа під час війни.

Мета проведення Літньої школи: удосконалення професійних компетентностей студентів спеціальності 061 «Журналістика», поширення європейського досвіду втілення кращих журналістських практик.

Захід модерувала: Н. Семен, кафедра журналістики та засобів масової комунікації).

Серед спікерів:

Марта Оліярник, випускова редакторка, ведуча новин на радіостанції «Львівська хвиля». Тема тренінгу: «Особливості роботи радіоведучих в умовах війни».

Роксолана Яворська, речниця Управління Служби безпеки України у Львівській області. Тема тренінгу: «Висвітлення інформації та подання об’єктивних та точних даних під час війни. Межі свободи слова і законодавства. Розвінчування фейків та маніпуляцій з боку росії, які дестабілізують стан українського суспільства».

Олена Гирба, провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Львівській області. Тема тренінгу: «Журналіст в системі безоплатної правової допомоги: особливості роботи. Багатогранність напрямів журналістики та специфіка роботи в умовах воєнного стану».

Сергій Зятюк, журналіст стрічки новин сайту «24» (м. Відень, Австрія). Тема тренінгу: «Зміни в роботі журналіста у період до/після активної фази війни в Україні».

Ірина Цвігун, журналістка телеканалу «ПравдаТут» (м. Львів). Тема тренінгу: «Особливості висвітлення медичної тематики у період пандемії коронавірусу та воєнного стану».

Анастасія Сімсек, журналістка телеканалу новин «24», засновниця компанії “Whosale clothing” (м. Лондон, Велика Британія). Тема тренінгу: «Як журналістові знайти роботу та зреалізувати себе в професії».

До зустрічі у наступній Міжнародній літній школі молодих журналістів!