Журналісти й освітяни в умовах війни: шляхи коворкінгу шукали машівці

Поряд з реальною війною триває інформаційна війна. у ній бере участь кожен із нас!

Освіта й журналістика? Повинні взаємодіяти чи це паралельні сфери діяльності? На ці питання намагалися відповісти 13 травня 2022 року в ході майстер-класу «Журналісти й освітяни: простір коворкінгу в умовах воєнного стану». Допомагали дійти консенсусу спікери зустрічі – доктор педагогічних наук, доцент Наталія Грона (Прилуки) та доктор філософії, викладач Наталія Пономаренко (Суми).

Говорили, зокрема, про ази журналістики, бо ж розуміння основ є одним із аспектів інфомедійної грамотності, дуже важливої сьогодні. Наталія Пономаренко ілюструвала прикладами те, що на війні професія мас-медійника не менш важлива, ніж військові спеціальності. Правдива інформація – це потужна сучасна технологічна зброя, що вражає ворога та доносить об’єктивні повідомлення до українців і всього світу.

Наталія Грона продемонструвала як на освітньому фронті сьогодні в сучасних умовах «заграло» по новому значення української мови та сили слова.

У пошуках шляхів взаємодії зрозуміли стосвідсотково: потрібно бути професіоналом, глибоко розуміти власну медійну/освітянську спеціалізацію та, перш за все, залишатися патріотом України.

Пам’ятаймо: мирний усесвіт починається із професійних стандартів, якісних медіа та сучасної освіти!