Онлайн-гра «Мінна не/безпека» для майбутніх журналістів МФК СумДУ

В умовах воєнного стану найголовніше зберегти життя та здоров’я кожного українця. Небезпека може бути там, де її не чекаєш.

Україна – одна з найбільш замінованих країн світу. Тисячі хаотичних мінних загороджень, десятки тисяч не спрацьованих, покинутих, загублених чи залишених боєприпасів будуть десятиліттями знаходити після нашої перемоги. З метою запобігання ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами чи підозрілими предметами, та правил поводження з ними, 6 квітня 2022 року студенти 113-ж групи (керівник групи – Наталія Пономаренко) долучилися до онлайн-заняття «Мінна не/безпека».

Ірина Новохацька (головний інспектор Сумського міського відділу, УДСНС України в Сумській області) розповіла студентам про вибухонебезпечні предмети (вибухові речовини, боєприпаси, піротехнічні засоби, міни-пастки, міни-сюрпризи, що імітують предмети домашнього побуту, дитячі іграшки або речі, що привертають увагу). Сапер Олександр Овчаренко теж долучився до зустрічі та закликав здобувачів освіти не наближатися до таких предметів і усвідомити, що нерозсудливі вчинки можуть зашкодити їхньому життю та життю близьких.

На цьому повітряна тривога перервала зустріч, на жаль. Але після відбою майбутні акули пера закріпили почуте на практиці: узяли участь у квесті «Хто хоче стати мільйонером», «Філворд», «Інтуїція», «Бути чи не бути», «Послідовність».

Також студенти-медійники ознайомилися з напрацюванням Українського мовно-інформаційного фонду – кластером «Довідник АТО» (http://surl.li/bydma), у якому узагальнена інформація про озброєння, військову техніку, засоби інформаційної та інформаційно-психологічної боротьби.