Майбутні програмісти МФК СумДУ не тільки створюють інформаційні системи, а й знають, як вирізняти з-поміж інформаційного шуму правдиву інформацію!

«Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись Уїнстон Черчілль. Дійсно, інформація в сучасному світі – це стратегічний ресурс. Спотворення інформації чи її викривлення може призвести до серйозних наслідків. У сучасних умовах забезпечення інформаційної безпеки держави є вельми актуальною проблемою. У цей час науковці, політики, державні та громадські діячі повинні напрацьовувати спільну концепцію протидії світової пропаганди.

Ця думка стала наскрізною під час засідання дебат-клубу 411-і групи (керівник групи – Яна Коломієць). У ході розмови майбутні програмісти обговорили, як орієнтуватися в різних видах  дезінформації, як перевірити правдивість інформації і як бути обережним у соціальних мережах. 

“У період гібридної війни інформація використовується як зброя. Спасибі за організацію такого архіважливого заходу, адже ми, як майбутні програмісти повинні вміти не тільки створювати програмне забезпечення для передачі інформації, а й відрізняти фейки від правдивої інформації, використовуючи навички критичного мислення та звертаючись до фактчекерів”, – коментує В’ячеслав Чумаков.