Інфомедійна грамотність та журналістська освіта: участь в дискусії викладачів 061 Журналістика МФК СумДУ

Перед тим як бігти по сходах успіху,

переконайтеся, що вони розташовані

у тому будинку, який вам потрібний. (Стівен Кові)

 

16 лютого 2022 року ГО «Український інститут медіа та комунікації» та Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) провели онлайн-дискусію на тему «Інфомедійна грамотність та журналістська освіта», до якої долучилися викладачі спеціальності 061 Журналістика Машинобудівного фахового коледжу Сумського державного університету.

В онлайн-дискусії взяли участь представники IREX, ГО УІМК, Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр», викладачі та викладачки журналістики українських університетів.

У ході зустрічі було презентувано онлайн-модуль «Конструктор вправ» – збірник практичних вправ з інфомедійної грамотності, інтегрованої до фахової підготовки студентів-журналістів».

 Онлайн-модуль «Конструктор вправ» – це збірник практичних вправ з інфомедійної грамотності, інтегрованої до фахової підготовки студентів-журналістів». Збірник розроблений колективом авторів, зокрема викладачок журналістики. Редакторами та упорядниками збірника є Галина Будівська (ГО УІМК), Діана Дуцик (ГО УІМК) та Олена Тараненко (IREX). Збірник також містить аудіословник, в якому пояснюються важливі терміни та теми, які стосуються проблематики фактчекінгу, журналістських професійних стандартів, перевірки джерел інформації тощо.

Матеріали розроблені в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великої Британії та США, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси. Матеріали підготовлені в співпраці з ГО «Український інститут медіа та комунікації».