Засідання ОМО викладачів хімії, біології та екології

18  листопада 2021 року відбулося онлайн-засідання обласного методичного об’єднання викладачів хімії, біології та екології закладів фахової передвищої освіти Сумської області, яке об’єднало  30 викладачів з 17 навчальних закладів.

Відеозустріч розпочала голова ОМО Ірина Хроленко, яка розповіла про позитивні та негативні аспекти дистанційного навчання, звернула увагу на необхідність використання методів критичного мислення, ігрових технологій в освітньому процесі.

Свій досвід щодо впровадження методу кроссенсу як засобу реалізації двопівкульного підходу при вивченні природничих дисциплін презентував викладач КЗ СОР «Шосткинський фаховий медичний коледж»  Андрій Продан. Доповідач детально пояснив методику створення кроссенсів, можливість їх використання на різних етапах заняття, продемонстрував приклади кроссенсів з різних тем біології та анатомії.

Не меншу увагу привернули виступи представників  ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ». Доповідь викладача біології Інни Мельникової  стосувалася використанню натуральних об’єктів на прикладі гербаріїв на заняттях курсу «Біології та екології». Крім того, колега ознайомила  присутніх з корисними для дистанційного та «змішаного» навчання інтернет-ресурсами, зокрема: електронними версіями гербарних зразків рослин та їх визначників, безкоштовними додатками для ідентифікації рослин PlantSnap, PlantNet, iNaturalist, можливостями навчання в межах проекту Bisa. А викладач хімії та екології Ірина Хроленко презентувала матеріал з теми «Використання електронних ресурсів у педагогічній діяльності», в якому зупинилася на особливостях використання додатків Google, а також ознайомила з програмами для створення тестів, інтерактивних аркушів, інтелект-карт та вебквестів.

За відгуками викладачів онлайн-зустріч була дуже цікавою та інформативною.