Ми всі різні, але рівні

Толерантність – це гармонія в багатоманітності.

Г. Сковорода

Толерантність – це вміння людини ставитись без агресії до думок інших людей, до їх способу життя, традицій, віросповідання, ідей і почуттів. Виявлення терпимості залежить від виховання людини, її оточення, від бажання та можливості подолання сформованих стереотипів.

З 1995 року за рішенням ЮНЕСКО в усіх країнах світу щороку 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Саме цього дня була ухвалена декларація принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхньої віри, етнічної належності чи кольору шкіри.

З метою формування в студентів загальнолюдських моральних цінностей з 15 по 21 листопада в коледжі відбувся тиждень толерантності. Під час виховної години студенти 314-дв групи долучилися до обговорення рис притаманних толерантній людині, склали мішечок порад, яких необхідно дотримуватись при спілкуванні один з одним.

Учасники заходу прийшли до висновку, що треба зробити «духовну» роботу над собою, щоб стати терпимими і сприймати кожного таким, яким він є. Саме з таким підходом, залишаючись різними й рівними, ми зможемо вибудувати дорогу до співпраці та миру.

Спілкуймося толерантно – ось наш заклик до всіх, нехай кожен з нас пробудить у собі людські почуття щирості й доброти. Давайте самоудосконалюватися, бо життя дається людині лише один раз і прожити його потрібно з гідністю.