Презентація альманаху «Мова єднання»

У МФК СумДУ є маса звичаїв та традицій…

Одна з них – випуск альманаху “Мова єднання”.

18 листопада 2021 року відбулася онлайн-презентація цьогорічного випуску в межах тижня спеціальності “Журналістика”.

У 2021 році редакційна команда (студенти-четвертокурсники

 спеціальності 061 Журналістика) вирішили присвятити альманах тридцятиріччю з того дня, як наша держава відновила свою Незалежність.

Відзначимо, що цього року ми розширили географію авторів: до Сумщини долучилася Чернігівщина та Дніпропетровщина.

Письменники різні не лише за місцем проживання, досвідом, віком: учасники заходу почули тексти учениць (Карина Завгородня (м. Суми, КУ “Сумська ЗОШ №27) та Анастасія Гонтар (Кислянський ліцей Зайцевської ОТГ Дніпропетровської області); студентів (Марія Анікіна (Прилуцький фаховий гуманітарно-педагогічний коледж ім. І. Франка); Катерина Безверха, Діана Фролова, Дарина Ольшаншська (МФК СумДУ); викладачів (Ірина Голубкова та Наталія Пономаренко).

На презентації автори читали свої тексти, ділилися враженнями, пізнавали нові грані своєї Батьківщини, долучаючись до інтерактивів, складали онлайн-дошку “Мрія про Україну”….

Безперечно не обійшлося без пісні – свої голосом і українською піснею заворожила присутніх студентка 113-ж групи Діана Єфіменко.

Тексти, розміщені в збірнику, наповнені любов’ю до рідної мови, землі, захопленням багатою героїчною історією і не менш героїчним сьогоденням.

Досліджуй своє рідне місто, країну і напиши йому оду – своєю любов’ю, прихильністю та добрими справами!

Відеоверсія презентації за покликанням: