HTEC на базі Машинобудівного фахового коледжу СумДУ

HTEC на базі

Машинобудівного фахового коледжу СумДУ

 

Завдяки фінансовій та технічній підтримці групи компаній АТ «ТЕХНОЛОГІЯ» відокремлений структурний підрозділ «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ» бере участь у програмі Центрів технічної освіти Haas (HTEC) та у вересні 2020 року пройшов сертифікацію HTEC від виробника верстатів компанії Haas Automation Inc.

Американська компанія Haas  створила концепцію HTEC (Центр технічної освіти Haas) у закладах освіти у відповідь на істотний дефіцит кваліфікованих техніків та інженерів у галузі верстатів з ЧПК.

 

Метою програми HTEC є залучення до фахових закладів освіти амбітної та талановитої молоді, надання їй можливості практичного навчання на новітніх верстатах із ЧПК, надання допомоги закладам освіти в підвищенні рівня підготовки майбутніх операторів верстатів із ЧПК.

 Додатковою метою програми є сприяння підвищенню знань викладацького складу, який готує майбутніх операторів верстатів.

Нині у світі близько 3000 закладів освіти має 6000 верстатів Haas, завдяки чому щороку близько 50 000 студентів навчаються на верстатах американського виробника.

Сьогодні Машинобудівний фаховий коледж СумДУ серед п’ятірки закладів освіти України, що пройшли сертифікацію HTEC виробника верстатів Haas.

Підвищуємо кваліфікацію. Практика це запорука професіоналізму інженера!

Компанія Haas, надаючи для закладів освіти верстати з ЧПК для обробки різанням, співпрацює з постачальниками обладнання, що використовується в процесах виробництва на верстатах з ЧПК, пропонуючи закладам продукти для оснащення й модернізації верстатів. Важливо, щоб студенти, які вивчають методи виробництва, мали можливість практично ознайомитися з сучасними технологіями та обладнанням, з якими будуть працювати в майбутньому на робочих місцях на виробництві.

Оснащення центру HTEC в Машинобудівному фаховому коледжі СумДУ складається з:

– сучасної добре оснащеної лабораторії з 2 новими верстатами Haas з ЧПК (фрезерний ОЦ Haas Mini Mill і токарний ОЦ Haas TL-1);

– сучасної лабораторії комп’ютерного обладнання для проєктування CAD/CAM;

– 2 симуляторів пульта управління Haas, що використовуються для перевірки КП та отримання практичних навичок роботи з обладнанням у процесі навчання. 

Лабораторія верстатів з ЧПК «Haas»

в Машинобудівному фаховому коледжі СумДУ

 

Завдяки участі в партнерській програмі HTEC, коледж має значні переваги. Студенти в процесі навчання технологіям обробки різанням можуть розраховувати на підтримку з боку компанії, отримуючи практичні навички, які є перепусткою для отримання високооплачуваної роботи на підприємствах.

Переваги мають також місцеві виробничі компанії. Промислові підприємства, що купують верстати з ЧПК, шукають і знаходять в коледжі висококваліфікованих операторів, які будуть ефективно та впевнено працювати на новітньому обладнанні.

 Машинобудівний фаховий коледж СумДУ за підтримки групи компаній АТ «ТЕХНОЛОГІЯ» у співпраці з компанією Abplanalp та Центрами Технічної Освіти HTEC надає своїм роботодавцям якісно підготовлених операторів.

Зважаючи на це, потенційні роботодавці можуть бути впевнені в тому, що практичні навички обраного на роботу випускника сертифікованого HTEC коледжу  не вимагатимуть додаткової підготовки.

Запрошуємо до навчання та співпраці!