Засідання обласного методичного об’єднання викладачів соціальних дисциплін та правових знань

15 квітня 2021 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів соціальних дисциплін та правових знань ЗФПО Сумської області на платформі Google Meet.

Під час зустрічі відбулося активне обговорення актуальних питань, зокрема, особливості підготовки до ЗНО з історії в умовах закладу фахової передвищої освіти, виклики дистанційної форми та ін.

Викладач МФК СумДУ спеціальності 061 Журналістика, медіатренер, доктор філософії Наталія Пономаренко продемонструвала фрагмент майстер-класу “Інфомедійна грамотність істориків: впровадити не можна відмовитись”.

У ході розмови пані Наталія презентувала досвід імплементації інфомедійної грамотності в освітній процес МФК СумДУ, напрацьований у межах проєкту “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотніть”.

Засідання пройшло конструктивно, з високою інтенсивністю взаємодії, належним рівнем мотивації та активності учасників. Освітяни-історики отримали інформацію про особливості імплементації ІМГ в процес викладання соціальних дисциплін. Учасники відзначили інформативність і практичну проєкцію зустрічі.

«Довга історія людства… показала, що перемагали ті, хто навчився більш ефективно співпрацювати й імпровізувати», – говорив Чарльз Дарвін. Засідання професійних спільнот, дають розуміння, що успіх освітянської громади – в єдності. Разом ми успішно здолаємо всі виклики сьогодення й зможемо якісно реалізувати вимоги , що стоять перед освітянською спільнотою!

Приєднуйтеся до інфомедійної родини!