Засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики і комп’ютерних дисциплін

13 квітня 2021 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики і комп’ютерних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Сумщини (голова ОМО – викладач МФК СумДУ – Валентина Лобова). До засідання на платформі Google Meet долучилося сорок шість представників ЗФПО Сумської області!

Відеозустріч розпочала голова ОМО Валентина Лобова, яка розповіла про умови проведення дистанційного навчання в коледжі, про проблеми й позитиви проведення занять з інформатики в такому форматі.

Підхопила тему викладач КЗ СОР «Шосткинський фаховий медичний коледж» Наталія Лушницька, поділившись досвідом використання комп’ютерно-орієнтованих засобів для здійснення спільної навчальної діяльності студентів.

А викладач ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ» Лариса Харламова продовжила тему, охарактеризувавши  залучення студентів до курсів Cisco.

Свій досвід щодо впровадження системи відслідковування діяльності студентів на сайті дистанційної освіти коледжу презентував викладач ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ» Віталій Бараболіков.

Тема наскільки захопила учасників зустрічі, що викликала активне обговорення присутніх. Зокрема, викладач КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж ім. А.С. Макаренка» Антон Кірдіщев окреслив особливості проведення навчальної практики студентів в онлайн-форматі.

До розмови програмістів долучилася і викладач спеціальності 061 Журналістика ВСП МФК СумДУ Наталія Пономаренко, яка провела фрагмент майстер-класу “Мова українська для знавців мови програмування”.

Ішлося про різне:

і про мовні норми для освітян, скориставшись онлайн-застосунком Learningapp та Padllet;

і про зміни в українському правописі, що торкнулися лексики ІТ, та те, як це транслювалося в ЗМК;

і про кавові мовні зерна загалом та в медіатекстах зокрема!

Учасники сьогоднішнього засідання ще раз довели, що Вчитель інформатики – це різностороння, захоплена, налаштована на нове людина;  послідовна, результативна та з позитивною мотивацією у виборі дій; та, яка вміє приймати швидкі рішення, здатна аналізувати й багаторазово коригувати порядок дій для вирішення поставленого перед ним завдання!