Тиждень циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін

З 9 по 13 листопада 2020 року проходив тиждень циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін. Особливістю його проведення в цьому навчальному році стало те, що всі заходи планувались та реалізовувались в умовах дистанційного навчання. Але особливі умови дозволили викладачам циклової комісії розкрити свій творчий потенціал, запропонувавши усім бажаючим долучитись до нових форм організації щорічних заходів, спрямованих на популяризацію соціально-гуманітарного знання.

Тиждень розпочався з привітання викладачів та студентів з Днем української мови та писемності, був влаштований флешмоб – проведення занять в національному вбранні. В google classroom була створена сторінка  на якій викладачі розміщували відеоматеріали присвячені історії української мови. Вона стала місцем активного обговорення актуальних питань національної культури.

9 листопада Оксана ЯКУЩЕНКО зі студентами 111-і групи провела вебінар «Любов до мови творить націю», під час якого студенти  представляли цікаві факти про українську мову та видатних її популяризаторів.

Дмитро БОНДАРЕНКО в статті «Дискурс про мову» зробив філософський аналіз мови, розглянувши її як основний фактор цивілізаційного прогресу та формування життєвих цінностей людства та окремої нації.

До Міжнародного дня толерантності, Алла ТИТАРЕНКО провела відкритий виховний захід «Як навчитись толерантності», до участі в якому запрошувались усі бажаючі. У формі дискусії розглянули питання про сутність толерантності, її риси, актуальність, виховання терпимого відношення до інших людей.  Були переглянуті відеоматеріали, показана презентація, виконані інтерактивні вправи, обговорені притчі та легенди, розглянуті життєві ситуації, активно пройшла дискусія щодо питання меж толерантності та боротьби з таким явищем, як булінг.

Було оголошено про організацію відкритого конкурсу «Я хочу сказати простими словами…» на платформі google meet, який передбачає проведення майстер-класу з ораторського мистецтва під керівництвом Дмитра БУДЯНСЬКОГО та конкурсу виразного читання серед студентів.

Наостанок, я щиро висловлюю слова вдячності викладачам, студентам, усім небайдужим до питань рідної мови, історії, культури, завдяки зусиллям яких відбувся цей святковий тиждень в стінах ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ».